Werken is vaker leren en leren vaker werken

Veranderingen op de werkplek gaan razendsnel. Help als werkgever mensen  zich daarom aanpassen; met begeleiding, kennis en kunde. Leren in werk is leuk en logisch. Leven Lang Leren, e-Learning, leercirkels, lerende organisaties en Next Learning is hot. Toch komt het nog onvoldoende van de grond.Waarom?

De diversiteit in werkoplossingen, in talent van mensen neemt alleen maar toe.  Standaardtrainingen leveren daardoor minder op. Die sluiten niet meer genoeg aan bij behoeften van mensen, bedrijven en de markt. Ondertussen wordt sociale innovatie belangrijker; het rendement van investeren in mensen is al gauw drie keer zo hoog als in technologie. Een oplossing ligt in: slim maatwerk bieden.

Trainingen op maat herstellen verbinding en balans. Wietske Eveleens is een vakvrouw met kennis en ervaring in nieuwe manieren van werken in bedrijven. In een training leren mensen hoe zij zelf – onder begeleiding – passende werkoplossingen creëren. Zij leren innovatieve werkoplossingen gebruiken op een manier die past bij hun werk, henzelf en hun omgeving. Bijvoorbeeld taken herstructureren, competenties ontwikkelen of werkruimte anders gebruiken.

De werkontwerper biedt trainingen op maat voor Het Nieuwe Werken en voor creatief en kenniswerk. Trainingen maken medewerkers bewust van kansen, risico’s en problemen in hun flexibele of mobiele werk. Mensen en teams ontwikkelen hun ideale werkstijlen; bijvoorbeeld hun werkorganisatie, timemanagement, werkwijze en gebruik van locaties en werkplekken.